Blog

Szívférgesség


Minden kutyás, cicás gazdi tudja, hogy a tavasz beköszöntével fokozottan oda kell figyelnünk a kullancsok elleni védekezésre, melyek számos állatainkra veszélyes betegség (pl. babesiosis, Lyme-kór) terjesztői, így védekeznünk kell ellenük. Azonban kevesen tudják még, hogy az utóbbi években sajnos Magyarországon is ugrásszerűen elszaporodott a szúnyog által terjesztett SZÍVFÉRGESSÉG kutyákban. Az elmúlt években általunk szűrt kutyák jelentős százaléka fertőzött volt, nemritkán már olyan stádiumban, amit gyógyítani sem lehetett. Mivel nem csak maga a megbetegedés, de a kezelése is potenciálisan veszélyezteti a kutya életét, kiemelten fontos a megelőzése!
A szívférget a szúnyogok vérszívás során oltják be a kutyába, ahol a féreglárvákból akár 30 cm-es férgek fejlődhetnek ki, melyek a kutyák tüdőereiben és szívében élnek sokszor tömegesen, akár milliónyi lárvát bocsátanak a keringésbe, és idővel súlyos légzőszervi és szívpanaszokat okoznak.
Ma már rengeteg készítmény létezik a bolha-kullancs elleni prevencióra és szívférgesség megelőzésére is, melyek hatékonysága is nagyon különböző, így nem egyszerű eligazodni közöttük, ennek megkönnyítésére összeállítottunk három hatékony protokollt, melyből mindenki könnyedén kiválaszthatja a számára legmegfelelőbbet. A hatékony védekezésért, a szűrővizsgálatért, a készítményekkel és akciókkal kapcsolatban bátran keressenek telefonszámunkon, a Facebookon-oldalunkon üzenetben vagy honlapunkon e-mailben!

 

Teljes körű állatorvosi ellátás

  • Márkói rendelő: (+36) 30 372 1273
  • Zirci rendelő és mobil praxis: (+36) 30 601 1365
  • E-mail:
  • Weboldalunk: markoiallatorvos.hu
  • Facebook-oldalunk »
© Minden jog fenntartva
Weboldal: