Blog

Kutyák visszatérő fülgyulladása és hatékony állatorvosi fültisztítás otthon


A legtöbb kutya eléte során legalább egyszer átesik FÜLGYULLADÁSon. Szerencsére a legtöbb esetben ezek megfelelő kezelés mellett gyorsan gyógyulnak és nem térnek vissza.

Azonban nagyon sok kutyus -és gazdája- szenved nem vagy nagyon nehezen gyógyuló és folyamatosan visszatérő fülgyulladástól.  Míg az egyszerű esetek kiváltó okai sok esetben a gazdik számára is ismertek: víz, idegen test a hallójáratban stb., és a megfelelő kezelésre (idegen test eltávolítása, gomba és baktérium ellenes fülcseppek) gyorsan javulnak, a komplikált eseteknél a kórokozók leküzdése önmagában nem oldja meg a problémát, mivel a háttérben a szervezet rendellenes működése áll.

A leggyakoribb visszatérő fülgyulladást okozó HÁTTÉROK az allergia, az esetek 30%-ának hátterében atópia vagy eleségallaergia áll, de akár hormonális betegségek (pl. pajzsmirigy-alulműködés) és autoimmun megbetegedés is húzódhat a háttérben, melyek felderítése elsődleges a hatékony kezelés szempontjából. (Gyakori tapasztalat továbbá, hogy a bűzmirigyek nem megfelelő ürülése is állhat a nem gyógyuló gyulladások háttérben, melytől azok rendszeres ürítésével egyszerűen megszabadulhatunk.)

A hallójárat gyulladások sikeres gyógyításának másik pillére a hallójárat alapos TISZTÍTÁSa, ugyanis a kezelés csak így hat megfelelően. Ez nem egyszerű feladat, ugyanis a kutyák hallójárata L-alakban megtört, de különösen nehéz az idült esetekben, a gyulladástól beszűkült, nagy mennyiségű váladékkal telt, sokszor igen fájdalmas hallójáratok miatt, valamint a nem közreműködő kutyáknál.

Ilyen esetekben jelent megoldást az otthon is elvégezhető állatorvosi fültisztítás, mely során enyhe bódításban, alapos vizsgálat után, a megfelelő (sérült dobhártya esetén is biztonságos) tisztítószerekkel és speciális szívóberendezéssel többször átmosva mélyrehatóan kitisztítjuk a hallójáratokat, teljesen eltávolítva a baktériumokkal és gombákkal telt váladékot, majd a mosófolyadékot is, ami után a kezelés is hatékonyan ki tudja fejteni hatását.

Teljes körű állatorvosi ellátás

  • Márkói rendelő: (+36) 30 372 1273
  • Zirci rendelő és mobil praxis: (+36) 30 601 1365
  • E-mail:
  • Weboldalunk: markoiallatorvos.hu
  • Facebook-oldalunk »
© Minden jog fenntartva
Weboldal: